Gratis entree

Activiteiten

Al onze activiteiten zijn te vinden op onze facebookpagina.

Een stukje geschiedenis

Van Kindervreugde naar bouwspeelplaats “De Leuke Linde”

Op 3 mei 1930 werd  onder grote belangstelling een speeltuin aan de Agnietenstraat  geopend.  Een aantal voorwerpen uit de voormalige speeltuin Monnikenhuizen werd overgedragen aan de speeltuinvereniging Kindervreugde. Nog geen vijftig jaar later, werd in 1976 speeltuin 'Kindervreugd' in de Arnhemse wijk Klarendal, naar Deens voorbeeld, veranderd tot bouwspeelplaats 'De Leuke Linde'.

“De Leuke Linde” groeit uit tot een begrip

In de jaren '80 groeide "De Leuke Linde" uit tot een begrip: als speelplaats voor het grote aantal kinderen in de wijk, als mede organisator van vakantieactiviteiten, als plaats waar voetbalwedstrijden tussen de Arnhemse buurten druk bezocht werden maar zeker ook als bouwspeelplaats met een zeer betrokken vrijwilligerskader.

Een complete gedaanteverwisseling: een kostbaar herinrichtingsplan

Halverwege de jaren '90 nam een deel van dat vrijwilligerskader het initiatief tot het opstellen van een omvangrijk en kostbaar herinrichtingsplan. De bouwspeelplaats was verouderd, een aantal toestellen moest vervangen worden en de wens om betere, meer avontuurlijke en op verschillende doelgroepen gerichte speelgelegenheid was groot. Het plan bleek een groot succes.

"De Leuke Linde" onderging een ware gedaantewisseling en in juni 1997 werd een bijna compleet nieuwe speelvoorziening heropend (al was de speelplaats natuurlijk geen dag dicht geweest).

Oprichting van Stichting Bouwspeelplaats De Leuke Linde: 28 maart 2001

Op haar 25ste verjaardag besloot de bouwspeelplaatscommissie tot het oprichten van Stichting Bouwspeelplaats De Leuke Linde. De akte werd getekend op 28 maart 2001.De gemeente Arnhem, de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (M.O.) en het Sportbedrijf Arnhem zijn als samenwerkingspartners betrokken bij de bouwspeelplaats.

Lees meer over de geschiedenis van bouwspeelplaats "De Leuke Linde".